Våra bussar

Tre av vĀra bussar Alla våra turistbussar är av märket Setra, tillverkade i Ulm i Tyskland. Märkesvalet borgar för hög komfort och säkerhet (se nedan).
Bussarna är utrustade med mobiltelefon, klimatanläggning, toalett, video, kaffeautomat och kylskåp.

 

Gammal londonbuss

Vi har även en röd engelsk dubbeldäckare från början av 1950-talet, som kan hyras för att göra t ex möhippan, brölloppet, femtioårskalaset eller firmafesten extra minnesvärd.
Denna londonbuss är en av 6-7 stycken som finns i Sverige. Den är mycket uppskattad i Båstad och på somrarna körs den bl a annat emellanåt på en speciallinje, den så kallade Krogrundan, som går mellan vattenhålen i stan.

 

 

SETRA - tyska kvalitetsbussar

Setrabussens historia går tillbaka till 1911 när Karl Kässbohrer startade en vagn- och motorfabrik i Ulm. Firman introducerade tidigt idén med en integrerad konstruktion av kaross och ram. En buss med självbärande kaross såg dagens ljus och tack vare denna konstruktion kunde vikt sparas utan att man behövde ge avkall på stabiliteten. Bussen fick namnet Setra efter konstruktionen: selbst tragend (självbärande).

Allt sedan 50-talet har Setran varit en av de ledande busstillverkarna i Europa. Den är känd för att hålla ytterst hög kvalitet och för att vara mycket bekväm att åka i.

Klicka här för en närmare titt på Setrabussen

karossram